Stosunkowe forum
Użytkownik
Siema, cześć i czołem .
Zgodnie z tym co napisałem w shoucie, wrzucę Wam tu parę słów odnośnie sesji . Więc w miarę krótko i na temat:
Mikroekonomia - z tego co mi wiadomo, exam/zaliczenie macie z grzeczniutkim Nowakiem . Spoko gość, wszyscy zdacie, a kto nie zda, pójdzie do niego przy wpisach, powie 2 zdania i zda. My mieliśmy z nim makroekonomię w drugim semestrze i tak to właśnie wyglądało. Skala trudności 2/5.
Historia stosunków międzynarodowych - kulturalny Roman K ^^. Podobno sporo osób ma zwolnienie, dla tych którzy idą na exam: 1) pamiętajcie o plusach jeśli mieliście na ćwiczeniach/wykładach, to podnosi ocenę, a on często o nich "zapomina"! 2) Pytania mają bardzo duży rozrzut, od bardzo szczegółowych, przez bardzo ogólne, po te wyjęte z dupy. 3) Bez przygotowania nie przejdzie, on dość szybko eliminuje tych którzy idą na fuxa (1-2 pytania, całośc egzaminu to około 3-4 pytania, wchodzi się po 2-3 osoby na ok 15 minut). Trudność 4/5.
Historia Polski - Mrs Bar gorące krzesła ^^ Egzamin ustny, wchodzi się po 3 osoby na 10-15 minut. Każdy dostaje po 2-3 pytania. Ulubione tematy Mrs Bar to 20 lecie międzywojenne (partie po I wojnie światowej, Piłsudski, Rydz-Śmigły, Kościuszko itd) oraz Solidarność, Okrągły Stół i te klimaty . Jak widzi że ktoś nie umie, zadaje naprawdę banalne pytania, tak żeby każdy COŚ powiedział, ale jak się pomylicie w tych banałach, to nie zawaha się wypieprzyć Was za drzwi z 2 w indexie. Skala trudności 3/5.
Podstawy prawa - Andrzej "skromność to moja największa zaleta" Jaeschke (ostrożnie z wpisywaniem na kartę/do indexu xD). Chyba najdziwniejszy z wszystkich egzaminów ^^. Wszyscy zdacie, bezproblemowo bo on nie ma nawet czasu tego oceniać, dostaniecie losowe oceny, za polanie wody . Piszcie objętościowo, im więcej tekstu tym lepiej
. Dziewczyny, przy wpisach bluzki z dekoltem mile widziane, Andrzej tak już ma, u nas najlepsze oceny dostały własnie panny "dobrze ubrane" oO. Panowie, nie martwcie się, ja byłem bez dekoltu, ale 4,0 w indexie jest
.
Tak w skrócie to by było tyle, jak jakieś dokładniejsze pytania, to zapraszam do dyskusji .
PS. KIEDY W KOŃCU SIĘ ZMOTYWUJECIE/ZORGANIZUJECIE NA TO PIWO?
dzięki za porady, napewno się przydadzą ;P hist. stosunków mamy juz za sobą (ufff...) skala trudności 0/5...heh:D a jesli chodzi o piwo to dzisiaj jest mała organizacja na oblewanie pierwszego tygodnia i rozluznienie przed hist. Polski .... wiec zapraszamy chetnych
Użytkownik
Gdzie kto i o której? Nie obiecuję, ale kolejną opcję czwartkową zawsze warto mieć
.
Aha, przy Jaeschke dałbym skalę trudności 2/5 .
Użytkownik
ja jestem jak najbardziej za! należy nam sie to co-o ktorej i gdzie?jakies propozycje?
Użytkownik
za wczesnie