Stosunkowe forum
Użytkownik
szczęśliwcy, którzy egzamin z historii mają już za sobą.. jak było? czy moglibyście w przypływie euforii (po zdaniu egzaminu oczywiście) napisać pozostałym chociaż kilka pytań, jakie zadała dzisiaj dr Bar?
Użytkownik
Dr Bar prosila, zeby w piatek koniecznie dostarczyc jej katre egzamnu, czy jak to sie tam zwie, bo nie ma jej w dziekanacie, wiec ktos ja wzial, a jej jest potrzebna
A tak w ogole to przygotujcie sie na najgorsze
Chociaz, jakby to mozna rzec nawiazujac do historii, wrocilismy z tarcza, nie na tarczy
Ostatnio edytowany przez anna900 (2009-02-03 14:29:28)
Użytkownik
znaczy kurde jak na najgorsze?! napisałabyś jakie dostałaś dziś pytania żebyśmy się psychicznie przygotowali a nie terroryzować biednej braci studenckiej!! tosz to tak nie przystoi!
Użytkownik
Jeśli chodzi o pytania, które ja dziś dostałam to były bardzo w porządku:) Pierwsze dotyczyło rozpoczęcia II wojny światowej (data i okoliczności), drugie brzmiało: Kto był dowodził wówczas wojskiem polskim (naczelny wódz Rydz-Śmigły), kolejne to dotyczyło wydarzeń czerwca 1976 i jeszcze jedno to kto zastąpił Gomułkę na stanowisku I sekretarza KC i w którym to roku było... I tyle:) życzę powodzenia w piątek:)
Użytkownik
no wlasnie wiecej pytan!! wiecej pytan!! hehe:P
Użytkownik
w mojej trojce tez bylo bardzo w porzadku:) pytania nastepujace: pierwsze wybory po 1 wojnie, 1 obrady sejmu po 1 wojnie, konstytucja marcowa, 1 prezydent po 2 wojnie, kto byl prezydentem po Bierucie, kto po Jaruzelskim i kiedy zostal wybrany i w jakich wyborach(znaczy Wałęsa i w wyborach powszechnych), no i jeszcze KOR, ROPCiO+główni dzialacze-to sa pytania calej trojki naszek, powodzenia:) ale nie jest zle, naprawde:)
ja miałam kiedy zebrał się po raz pierwszy Sejm po wyborach w 1919 odp: 19.02.1919 uchwalenie małej konstytucji; kto był prezydentem po Bierucie i jak został wybrany odp: Jaruzelski przez Zgromadzenie Narodowe ; co to jest ROPCIO, kiedy zostal utworzony(wystarczy rok) i ewentualnie przedstawicieli chociaz jak stwierdziła dr Bar trudno ich wymienic
btw. radze przychodzić jak najwczesniej bo wtedy zadaje w miare proste pytania, na przykład u nas już przy 4 trojce miala problemy z wymyslaniem pytan a jak Was bedzie ponad 40 to niezle bedzie sie musiala wysilic ale ogolnie nie jest strasznie wiec nie ma sie co bać
powodzenia !!!
Użytkownik
O której jest ten egzamin w piatek?
Użytkownik
Myślę, że raczej będzie poprostu zadawać takie same pytania bo już widzę, że są podobne. Egzamin od 8.00 do 12.30 (a właściwie do ostatniego chętnego).
Mnie pytała co to jest CUP i jaka była jego funkcja, kiedy Rosjanie napadali na Polskę, kto był pierwszym prezydenetm w XXleciu międzywojennym i w jakich latach i kto był I sekretarzem po Bierucie i w jakich latach. Padały jeszcze pytania o reformę Grabskiego i COP. Ogólnie zdać nie było trudno także nie macie sie czego obawiać. Powodzenia!!